Calculator Distanta
home Β» trasee rutiere

Trasee rutiere

Incercati trasee rutiere noi si descoperiti zone fermecatoare din intreaga Europa. Daca va deplasati cu propriul autoturism si vreti sa explorati cat mai multe obiective turistice, site-ul Distante-rutiere.com va propune calculator distante rutiere pentru a afla πŸš— distanta si πŸ•’ durata calatoriei.

Publicat: 13 aprilie 2013 | Modificat: 13 iunie 2021 | Autor:

Despre rute auto Romania

Folosind cea mai buna harta pentru a va indica intocmai trasee rutiere din intreaga Europa, aplicatia noastra va ofera o harta interactiva pe care este afisat cu o dunga albastra traseul auto de la punctul de Plecare pana la Sosire. Descoperiti cele mai bune rezultate imediat, de pe tableta, telefon sau calculator.

Utilizand calculatorul de trasee rutiere si cautarea avansata, puteti ajunge in orice colt din Romania sau Europa. Alegand un anume traseu rutier, veti primi in plus si informatii cu privire la distanta rutiera de parcurs in kilometri, timpul optim, consumul de combustibil. Pe harta interactiva va este afisat cel mai scurt traseu rutier, aveti insa posibilitatea sa alegeti si rute alternative, folosind butonul Via.

Asigurare RCA Ce este asigurarea RCA?

Asigurarea de Raspundere Civila Auto (RCA) este un tip de asigurare obligatorie, in baza careia proprietarul unui autovehicul are dreptul de a circula cu acesta pe drumurile publice. In baza asigurarii civile obligatorii, in cazul unui accident rutier, partile vatamate primesc despagubiri pentru daunele materiale si/ sau vatamarile corporale suferite.

Trebuie mentionat insa ca doar partile vatamate vor putea primi despagubiri in baza RCA-ului celui care se face vinovat de producerea accidentului, nu si persoana vinovata de acesta. Cu alte cuvinte, toti proprietarii de masini, fie ca sunt persoane fizice ori juridice, trebuie sa incheie o asigurare RCA pentru a putea circula cu masina pe drumurile publice.

Pe ce perioada de timp se poate incheia

Puteti incheia o polita de asigurare RCA la oricare dintre societatile de asigurare autorizate. La incheierea contractului, puteti opta pentru o perioada de valabilitate a politei RCA de 6 luni sau 12 luni, in functie de alegerea dumneavoastra.

Atunci cand incheiati o polita de asigurare RCA, trebuie sa stiti ca valabilitatea acesteia incepe din ziua urmatoare zilei in care s-a semnat contractul de asigurare, daca nu aveati o polita RCA pana atunci Θ™i inceteaza la ora 24 a ultimei zile inscrisa pe polita. Trebuie sa aveti in vedere acest lucru, pentru a reinnoi asigurarea RCA atunci cand aceasta expira.

Unde este valabila

Asigurarea de Raspundere Civila Auto este obligatorie pentru a putea circula pe drumurile publice, iar aceasta este valabila pe teritoriul Romaniei. In cazul in care va mutati in alta tara, pentru a putea incheia o polita de asigurare RCA acolo, trebuie sa aveti masina inscrisa in tara respectiva si sa va adresati unei firme specializate in incheierea de polite RCA din tara respectiva.

Cum se incaseaza despagubirea

In cazul producerii unui accident, firma la care ati incheiat RCA va despagubi celelalte parti implicate, nu si pe dumneavoastra, in cazul in care va faceti vinovat de producerea accidentului.

In cazul unei tamponari usoare, fara victime, soferii implicati pot incheia o constatare amiabila, prin completarea unui formular in care vor specifica datele autovehiculelor si imprejurarile in care s-a produs accidentul.

Soferul vatamat isi poate repara masina gratuit, in baza RCA-ului soferului care a produs accidentul. Asiguraturul trebuie anuntat in termen de 5 zile de la producerea accidentului.

Firma de asigurari are la dispozitie 30 de zile sa formuleze o oferta de despagubire sau sa motiveze refuzul de a oferi despagubiri, daca este cazul. Asigurator are la dispozitie 10 zile de la transmiterea ofertei, pentru a efectua plata. Nerespectarea acestui termen atrage penalitati de intarziere de 0.2% pe zi.

Trasee rutiere in Romania

In Romania exista numeroase trasee auto ca aduna laolalta orase pline de cultura si istorie, peisaje si monumente naturale la fel de marete precum cele din Austria sau Elvetia, dar si drumuri asfaltate asa cum trebuie care se ridica la standardele internationale, cu trafic redus.

rute auto
Cele mai frumoase trasee rutiere din Romania sunt Transalpina si Transfagarasan.

Pentru cei ce vor sa descopere tara noastra, le propunem cateva trasee rutiere importante din Romania pe care orice roman ar trebui sa le vada si sa le traverseze macar o data. Drumurile lor serpuite dar si peisajele care le inconjoara, ne poarta in alta lume si ne raman in minte cu ajutorul fotografiilor sau a amintirilor.

Iata si alte cateva trasee rutiere din tara noastra, mai putin cunoscute turistilor decat cele de mai sus, dar care sunt la fel de importante si merita vazute. Soseaua Transraraul, ce strabate Muntii Rarau, unde un drum cu masina poate fi o adevarata aventura pentru soferi, exista restrictii de viteza si este nevoie de o atentie sporita in mers. Acest traseu rutier este la o altitudine de 1400 metri si o lungime de 26 kilometri.

Nu ezitati sa alegeti ca si traseu rutier pentru un weekend, Cazanele Dunarii, unul dintre cele mai frumoase trasee auto din Romania, datorita peisajelor de neuitat pe care le ofera. Acest traseu auto strabate Cazanele Dunarii, intalnind Muntii Banatului dar si muntii de pe partea cealalta a Serbiei.

Daca calatoriti in capitala va recomandam harta strazi Bucuresti sau daca parasiti acest oras, utilizati cu incredere aplicatia Distante-rutiere.com ce va ofera calculator de traseu rutier. Descoperiti frumusetile tarii, si mai apoi puteti porni si intr-o aventura in intreaga Europa.

Poate te gandesti sa petreci un frumos sejur la soare in Grecia, Turcia sau Italia, aplicatia noastra va ofera un traseu rutier de la locul de plecare si pana la destinatia aleasa. Oricate trasee ati urma si oricate calatorii ati face, nu uitati de ghidul vostru de drum. Insa daca preferati o calatorie in siguranta cu trenul gasiti detalii despre rute trenuri accesand site-ul mersul-trenurilor.net. Calatorie in siguranta! Partener oficial: calculator salariu.

Sursa: Google Maps