Calculator Distanta
home » distanta

Distanta intre orase

Mereu ne intrebam care este distanta intre orase si localitati pentru a putea organiza urmatoarea vacanta in amanunt. Cu aplicatia noastra descoperi 🕒 timpul calatoriei, 🚗 distanta rutiera, rutele auto pana la destinatie si informatii din trafic in timp real.

Publicat: 25 septembrie 2011 | Modificat: 14 iunie 2021 | Autor:

Despre distanta

Vrei sa mergi intr-un circuit cu masina, dar nu stii care este distanta intre orase pe care o vei parcurge? Distante-rutiere.com ofera gratuit un instrument tuturor celor care doresc sa cunoasca informatii rutiere.

Acest instrument este foarte simplu de folosit. Completati campurile "Plecare" si "Sosire", iar prin apasarea butonului "Calculeaza" aflati imediat cati kilometri aveti de parcurs pana la destinatie. Descoperiti principalele orase ale Romaniei, dar si cele mai importante atractii turistice. Daca doriti sa schimbati ruta si sa vizitati si alte orase, completati campul VIA, iar distanta dintre orase este recalculata.

Planificati o calatorie in Vestul tarii? Puteti utiliza instrumentul nostru pentru a obtine distanta Bucuresti - Timisoara, Bucuresti - Oradea sau Bucuresti - Cluj. Daca v-ati relaxat suficient, haideti sa descoperiti locuri noi si in partea de Est a tarii, in zona Moldovei si zona Marii Negre. Calculati distanta intre Bucuresti - Iasi in km sau distanta Bucuresti - Constanta si porniti la drum. Pe langa aceastea, aplicatia va ofera si alte informatii importante cum ar fi timpul de parcurs, fara opririle necesare, dar si consumul de carburant personalizat pentru fiecare masina in parte.

Contract de comodat auto Ce este contractual de comodat auto?

Contractul de comodat auto sau contractul de imprumut de folosinta este un tip de contract prin care proprietarul unui autovehicul imprumuta gratuit dreptul de folosinta a masinii sale unui beneficiar, pe o perioada de timp agreata de ambele parti. Masina imprumutata va putea fi folosita de beneficiar pe drumurile publice din tara si din strainatate, in baza contractului de comodat auto. Pentru a fi valid, contractul de comodat auto trebuie sa indeplineasca trei conditii:

 • Sa fie incheiat prin acordul de vointa al partilor asupra termenilor prevazuti in contract
 • Sa fie gratuit: beneficiarul nu plateste contravaloarea masinii sau vreo taxa de inchiriere, nici impozit sau asigurea obligatorie
 • Sa fie unilateral: beneficiarul are obligatia sa respecte data prevazuta in contract si sa inapoieze masina
Acte necesare pentru incheierea unui contract de comodat auto

Atunci cand se incheie un contract de comodat auto, partile implicate nu sunt obligate sa inregistreze contractul la notal, insa este recomandat sa o faca. In acest fel, se vor asigura ca termenii agreati sunt respectati. Actele necesare pentru incheierea unui contract de comodat auto sunt:

 • Actele de identitate ale partilor (al comodantului, cel care imprumuta masina, si al beneficiarului)
 • Talonul si cartea de identitate a masinii
 • Certificatul Fiscal, eliberat de Directia Generala de Taxe si Impozite

In cazul in care sunt implicate persoane juridice, vor mai fi necesare la incheierea contractului si actul constitutiv si Hotararea Adunarii Generale a Asociatilor. Daca autoturismul este cumparat in leasing, este necesar sa aveti si acordul firmei de leasing pentru imprumutul masinii.

Obligatiile partilor

Contractul de comodat impune obligatii mai degraba beneficiarului, adica celui care imprumuta masina. Pe lista cu obligatiile proprietarului intra obligatia acestuia de a achita reparatiile autovehiculului si de a informa beneficiarul despre eventualele probleme ale autovehiculului. In caz contrar, proprietarul poate fi obligat sa plateasca despagubiri pentru viciile nedeclarate. Tot proprietarul are obligatia sa suporte cheltuieli precum impozitul si asigurarea obligatorie RCA.

Pe de alta parte, beneficiarul masinii imprumutate are urmatoarele obligatii:

 • Sa intretina si sa conserve autoturismul
 • Sa foloseasca masina in scopul specificat in contract
 • Sa inapoieze masina la data prevazuta in contract
 • Sa repare autoturismul in caz de avarii provocate din vina lui
 • Sa nu instraineze masina fara acordul proprietarului acesteia
 • Sa suporte cheltuielile ce tin de intretinerea masinii pe perioada utilizarii
 • Sa achite eventualele amenzi de circulatie
Durata contractului de comodat auto

Durata contractului de comodat auto se stabileste de comun acord intre parti. Aceasta poate fi suplimentata printr-un act aditional, in cazul in care este vorba despre un contract pe perioada determinata. In cazul in care contractul se incheie pe perioada nedeterminata, beneficiarul este obligat sa inapoieze masina la solicitarea proprietarului.

Distanta Bucuresti

Doriti sa ajungeti in capitala culturala europeana? Cu ajutorul aplicatiei noastre, aflati imediat distanta Bucuresti - Sibiu, iar pe harta interactiva veti descoperi intocmai traseul cel mai scurt de urmat, dar si orasele principale prin care treceti.

rute auto

Distanta intre orase, localitati, strazi este un tool gratuit oferit de catre site-ul nostru, care poate calcula distantele intre localitatile din Romania. Este accesibil de pe orice device, atat pe mobil si tableta, fiind foarte util atunci cand sunteti plecati, sau in trafic si doriti sa aflati in cel mai scurt timp si numarul de kilometri pana intr-un anumit punct.

Catre orice destinatie ati porni la drum, cu aplicatia noastra aflati distanta Bucuresti si orice destinatie alegeti, in Romania sau in strainatate. Cati kilometri parcurgeti, timpul optim si traseul exact sunt principalele informatii de care aveti nevoie, imediat ce v-ati stabilit destinatia si mijlocul de transport.

Nu uitati, dezavantajul unui drum lung cu masina sunt opririle, atat de necesare pentru sofer, dar si pasageri. In cazul in care plecati in afara tarii, nu uitati sa aveti si bani cash pentru plata autostrazilor.

Sursa: Google Maps